fbpx
Skip to content

Hvordan vil du føde?

  • by

 

Gravid og førstegangsfødende som forbereder naturlig fødsel. Ta kontakt for spørsmål om din graviditet, fødsel og barseltid.

 

 

 Hva er din fødselsplan?

Hvordan vil du føde og hva er din fødeplan? Det er spørsmål du bare stille deg selv, og helst i god tid før riene starter. Jeg mener det!

Jeg skjønner deg godt dersom du tenker at det er vanskelig å svare på, og helt umulig om du aldri har født. Likevel er det viktig å gjøre det. For hadde du visst hvor mye større mulighet du da har for å påvirke fødselen din i en positiv retning, da ville du ikke nølt et sekund til.

 

 

Vordende foreldre kan ta kontakt for en uforpliktende jordmorprat om svangerskapet, fødsel og barseltiden. Paret er sammen om denne viktige hendelsen som er selve starten på livet for babyen deres.

 

 

Sjelden bare flaks

Du ville gjort alt du kunne for å vite hvordan få maksimal hjelp fra hormoner, tyngdekraft, bevegelse, pust, innstilling og alt som gjør fødselen til en unik og fantastisk opplevelse, helt ulik alt annet.

Du ville begynt å undersøke hva, hvor og hvordan. Du ville satt deg inn i hva som er mulig å finne ut av på forhånd. Du ville skaffet deg en oversikt og laget grovskissen til en fødselsplan. Du ville skrevet et fødebrev.

En positiv fødselsopplevelse, og en fødsel uten unødvendige inngrep, handler sjelden om å ha flaks.  Nøkkelen er å være forberedt.

På samme måte som du forbereder utdanning, jobb, ferie, bryllup, barn, huskjøp osv, er det viktig at du forbereder fødselen din. Det er faktisk superviktig for deg å kunne ta stilling til hvordan du vil føde. Hvis ikke du gjør det, vil noen andre gjøre det. De kjenner deg sannsynligvis ikke, og du kan fort bli en av dem som i ettertid sier; – Hadde jeg bare visst…

 

 

For ønske om konsultasjon rundt naturlig fødsel, online fødselsforberedende kurs, samtaler med jordmor, spørsmål eller generelle henvendelser. Ta gjerne kontakt med jordmor Aina på mail/sms; kontakt@jordmoraina.no / 473 85 566.

 

 

Sett deg i førersetet

Derfor, ta regi for fødselen din allerede nå. Sett deg selv i førersetet. Hvem er bedre enn deg på å vite hva du trenger, enn deg selv? I tillegg, sett deg bare litt inn i hva en fødsel faktisk er, og se det i sammenheng med din individuelle situasjon. Det er det viktigste.

Du kan ikke vite alt. Det er på lik linje med alt annet du aldri har gjort før eller ikke kan styre helt. Livet er uforutsigbart. Men vi legger planer og forbereder oss likevel. Ellers ville vi jo bare overlate til andre å bestemme og ta viktige avgjørelser for oss.

Du vil ikke det, innerst inne. Det er bare det at fødsel på sett og vis er «kuppet» av helsevesenet. Kvinner i fødsel er blitt gjort til pasienter. Fødende har i flere ti-år, ikke fått «lov» til å føde med støtte fra sine naturlige ressurser som gjør fødsel mindre komplisert og mindre smertefull.

Det er heldigvis bedre nå, men det henger mye igjen som avslører liten tillit til fødsel. Dessuten er fødeavdelingene «business» i et presset system, hvor tempo og økonomi vil kunne ødelegge for deg, om du ikke er forberedt.

 

 

Øyeblikket etter fødsel er viktig. Når babyen er født, er det også starten på barseltiden og amming..

 

 

Ingenting er hogd i stein

Hvordan du vil føde, er ikke så vanskelig å svare på som du kanskje tror. Du vet allerede noe om ditt eget svangerskap, hva du liker, hva du er engstelig for osv. Da er allerede mye gjort. Elimineringsmetoden er genial. Du vil kunne lage en flott fødselsplan om du begynner nå, og tar det derfra. Gjør det enkelt. Alt kan endres underveis. Ingenting er hogd i stein. Det må du huske.

Da er du i gang, om du vil. Du kan nemlig skape din «Happy Place» i deg og rundt deg, så fødselen din kan få mer spillerom, også på en fødeavdeling med ukjente mennesker og høyt tempo.

Jeg vet at dette lille spørsmålet til deg selv, vil kunne åpne mulighetene dine for en positiv fødselsopplevelse, du ikke ville være foruten.

 

– Jordmor Aina

 

For å se mer, sjekk ut min instagram.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.