fbpx
Skip to content

Om


Litt om meg og min filosofi

Jordmor & Mamma

«Jeg brenner for å ta vare på den naturlige fødselen i moderne kontekst.»

Tidlig på 90-tallet fullførte jeg jordmorutdannelsen med to små tassende rundt bena. Jeg begynte som de fleste i fødeavdeling på sykehus. Senere som kommunejordmor og hele tiden parallelt med hjemmefødsler. Det var hjemmefødselene som fikk meg til å åpne øynene for de imponerende iboende ressursene vi kvinner har naturlig tilgjengelig når vi tilrettelegger for det. Det  ble viktig for meg å dele av mine verdifulle erfaringer. En privatjordmor var født!

Formidler naturlig fødsel.

Hovedfokuset mitt er naturlig fødsel. Jeg har i alle disse årene jobbet privat både med hjemmefødsel, rådgivning /samtaler, fødselsforberedelse og forelesninger. Mitt ønske om å formidle det fantastiske med en fysiologisk /naturlig fødsel, er sterkt.

«Mitt ønske om å formidle det fantastiske med en fysiologisk /naturlig fødsel, er sterkt.»

Jeg har forelest for flere kull jordmorstudenter om den fysiologiske / naturlige fødselen og de utallige fordelene de færreste fødende får oppleve. Har også holdt foredrag om det samme temaet for leger og jordmødre.

«Jeg har stor glede av disse verktøyene både privat og profesjonelt.»

Parallelt har jeg tatt utdanning og er sertifisert coach og qi gong instruktør. Jeg er opptatt av helse og balanse i livet og har stor glede av disse verktøyene både privat og profesjonelt.


Filosofien min

Fødsel etter de naturlige prinsipper er nøkkelen til en skånsom fødsel uten unødvendige inngrep.

Naturlig mirakel.

Alt som skal til er to celler og et mirakel. Vipps, så er det et nytt menneske. Det er mer enn nok til at jeg undrer meg og gjør meg ydmyk for naturen og den intelligensen som står bak.

«Alt som skal til er to celler og et mirakel.»

Jeg vet at fødsel kan bli det største kicket og den mest ultimate opplevelsen du kan komme til å erfare i livet. Noe unikt som kan nå dypest inn, hvor ord blir helt overflødige. Fødsel er så mye mer enn det vi ser.

Påvirke fødselen positivt.

Potensialet for å oppleve fødselen som det sterkeste, råeste og vakreste av alt man kan oppleve i løpet av livet, er der. Jeg brenner for at også du og dere som par, skal kunne sitte igjen med akkurat det i ettertid.

«Fødselen er også barnets første møte med livet.»

Fødselen er også barnets første møte med livet og dermed et sårbart og verdifullt øyeblikk ulikt alt annet, og vel verdt å ta vare på. Du kan allerede nå bestemme deg for å gjøre noen forberedelser og påvirke din fødsel positivt. Jeg vet at mulighetene for å skape en flott fødselsopplevelse er større om du går inn for det, enn om du velger å la tilfeldighetene råde. Som jordmor vil jeg gjerne guide deg som ønsker å ta vare på mulighetene for en mest mulig naturlig og skånsom fødsel.

Ingen fasit.

Det finnes ingen fasit på fødsel. Likevel vet jeg mye om temaet fordi jeg er kvinne, har født selv, i tillegg til en etter hvert lang, bred, svært variert og utrolig verdifull kompetanse som jordmor, 

«Da har jeg fått erfare den utrolige styrken vi kvinner har.»

Jeg har fått være jordmor for utallige kvinner. På ulike måter har jeg fått erfare den rå styrken og det fantastiske iboende systemet vi kvinner har tilgjengelig dersom det legges tilrette for det.