fbpx

Om


Aina og hennes filosofi

Jordmor & Mamma

“Jeg brenner for å ta vare på den naturlige fødselen i moderne kontekst.”

På begynnelsen av 90-tallet fullførte jeg jordmorutdannelsen med to små tassende rundt bena i krevende eksamenstider. Jeg begynte som de fleste i min situasjon i fødeavdeling på sykehus. Senere jobbet jeg som kommunejordmor og hele tiden parallelt med hjemmefødsler. Det var hjemmefødselene som virkelig fikk meg til å åpne øynene for den imponerende styrken vi kvinner har tilgjengelig. Derfor ble det også helt naturlig for meg å starte opp som privatpraktiserende jordmor og dele av mine erfaringer.

Formidler naturlig fødsel.

Hovedfokuset mitt har hele veien vært naturlig fødsel. Jeg har jobbet privat både med hjemmefødsel, individuell rådgivning og fødselsforberedende kurs, alle disse årene. Min trang til å formidle det naturlige aspektet rundt fødsel fikk også utløp som foreleser.

“Min trang til å formidle det naturlige aspektet rundt fødsel fikk også utløp som foreleser.”

Jeg har forelest for flere kull jordmorstudenter ved Høgskolen i Vestfold om naturlig fødsel. Har også holdt foredrag om det samme temaet for leger og jordmødre.

“Jeg har stor glede av disse verktøyene både privat og profesjonelt.”

Parallelt har jeg tatt sertifisering som coach og qi gong instruktør. Jeg har stor glede av disse verktøyene både privat og profesjonelt.


Hennes filosofi

Fødsel etter de naturlige prinsipper er nøkkelen til en skånsom fødsel uten unødvendige inngrep.

Naturlig mirakel.

Alt som skal til er to celler og et mirakel. Vipps, så er det et nytt menneske. Det er mer enn nok til at jeg undrer meg og gjør meg ydmyk for naturen og den intelligensen som står bak.

“Alt som skal til er to celler og et mirakel.”

Jeg vet at fødsel kan bli det største kicket og den mest ultimate opplevelsen du kan komme til å erfare i livet. Noe unikt som kan nå dypest inn, hvor ord blir helt overflødige. Fødsel er så mye mer enn det vi ser.

Påvirke fødselen positivt.

Potensialet for å oppleve fødselen som det sterkeste, råeste og vakreste av alt man kan oppleve i løpet av livet, er der. Jeg brenner for at også du og dere som par, skal kunne sitte igjen med akkurat det i ettertid.

“Fødselen er også barnets første møte med livet.”

Fødselen er også barnets første møte med livet og dermed et sårbart og verdifullt øyeblikk ulikt alt annet, og vel verdt å ta vare på. Du kan allerede nå bestemme deg for å gjøre noen forberedelser og påvirke din fødsel positivt. Jeg vet at mulighetene for å skape en flott fødselsopplevelse er større om du går inn for det, enn om du velger å la tilfeldighetene råde. Som jordmor vil jeg gjerne guide deg som ønsker å ta vare på mulighetene for en mest mulig naturlig og skånsom fødsel.

Ingen fasit.

Det finnes ingen fasit på fødsel. Likevel vet jeg mye om temaet fordi jeg er kvinne, har født selv og reflektert mye rundt dette. I tillegg har jeg lang, bred, svært variert og utrolig verdifull kompetanse som jordmor.

“Da har jeg fått erfare den utrolige styrken vi kvinner har.”

Jeg er heldig som har fått være med utallige kvinner i deres fødsler. Da har jeg fått erfare den utrolige styrken og den naturlige iboende evne vi kvinner har til å føde barn.