fbpx
Skip to content

3 ting partneren din bør vite før fødsel

og kjæresten din har en viktig rolle når fødselen er i gang. Min erfaring er at det er umulig å vite hva som er viktigst å være forberedt på. Dessuten er det ikke gitt at fødselsforberedelser er like selvfølgelig for partneren din som for deg.

Gjennom mine mange jordmor-betraktninger, har jeg gjort meg noen tanker om hva jeg jeg opplever går igjen. Og dette er hva jeg oftest opplever som viktig å minne om:

  • Stol på at hun kan føde og vis det.

 

  • Vær stille når det kommer en ri, selv om hun både hoier og jamrer seg. Befriende for henne og frustrerende for deg.

 

  • Vær forberedt på at ungen er blå når den kommer og bruker tid før den puster og skriker. Det er helt normalt, men kan virke skremmende.

 

Det at kjæresten virkelig tror på dine “føde-skills” gjør en forskjell.

Oppmuntring, humor og en god tone er superviktig. Men det kan være en fordel å vente vente til pausen mellom riene og la deg være i din egen boble under riearbeidet. Det motsatte vil forstyrre når du må konsentrere deg og kanskje til og med irritere deg i situasjonen.

Det kan ta litt tid før babyen skriker og får en mer rosa og naturlig farge. Det kan være lange sekunder for den som bivåner det hele og venter på det første skriket. Ett minutt er helt vanlig og barnet må få den tiden om nødvendig. Føder du i vann, er det ikke alltid barnet gråter i det hele tatt.

Dersom partneren din er forberedt på dette, er mye gjort. Og dere er forhåpentligvis to som sitter igjen med en fin opplevelse av fødselen og den enorme kraftanstrengelsen dere har stått i sammen.

Dere kan glede dere. Det øyeblikket babyen titter på dere, er magisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.