fbpx
Skip to content

Tiden inne for fødselskurs

Magen din vokser og babyen holder deg i ånde med spark og bevegelser. Du vet at terminen så smått begynner å nærme seg. Tiden er inne for fødselskurs.

For hva kan vel være bedre  enn å lande fødsels-tanker, usikkerhet og bekymring?  Eller bare være sammen med andre som er i samme båt og kunne ha fullt fokus på det spennende og viktige som snart skal skje? Fødselsforberedende kurs er ingen dum idè;) Spesielt ikke om du vil påvirke fødselen og fødselsopplevelsen din, og ta litt regi på den viktigste hendelsen i livet.

Internett overtok for kurs

Jeg har vært jordmor en stund og jeg husker at internett danket ut svangerskapskursene eller fødselskursene. Det til tross for hjemmebakte kringler og gode jordmor-historier, tips og råd. Kurs var ut. Selv de mest moderne med Janet Balaskas- inspirasjon og Enya på CD spilleren.

Svangerskapskurs helt utgått på dato

Men det skal sies at enkelte svangerskapskurs var skikkelig utgått på dato, og det før internett. Jeg husker absolutt noen helt utrolig kjedsommelige kurs fra den tida. Fødselen ble presentert veldig skjematisk og det som verre var. Min søster påstår hun har traumer fra fødselsforberedende kurs, men ikke fra selve fødselen. Det er nesten tragikomisk.

Fødselsforberedende kurs er tilbake

Men verden går fremover. Ingenting er statisk og godt er det. Folk er stadig engstelige og stresset for fødsel. Akkurat det har ikke endret seg noe særlig. Dessuten er det en økende bevissthet hos vordende foreldre. Stadig flere ønsker å påvirke fødselen sin og skape de beste forutsetninger for en fin fødsel. Fødselsforberedelse etterspørres og kurs er tilbake. Fødselskurs er aktuelt som aldri før. Det til tross for super-raske nettilganger og Google uansett hvor du befinner deg.

Så, jippi! Det er kjempefint. For et skikkelig godt fødselsforberedende kurs med jordmor utgjør virkelig en forskjell for de fleste, både i tiden før fødsel, under fødselen og de første minuttene og timene med babyen. Jordmor kan guide deg på en unik måte, se dine muligheter i, din situasjon i det fødesystemet som du skal forholde deg til, på en eller annen måte.

Fødselskurs reduserer stress

På svangerskapskontroll nylig snakket jeg med en førstegangsfødende som hadde vært på fødselskurset Naturlig Fødsel med kjæresten, for en stund siden. Selv om hun ikke hadde født ennå, var hun allerede veldig glad for at de hadde prioritert kurs. Hun fortalte meg at de gledet seg på en helt annen måte nå. Begge følte seg mye tryggere og mindre stresset enn før kurset.

Når vi vet hvor viktig det er å unngå stress både i svangerskapet og rett før fødsel, er bare det en gevinst. Men mest av alt, et supert grunnlag for noe av det største av alt, selve fødselen.

Mer fokus på babyen under fødselen

I tillegg er det også et større fokus på babyen, enn det har vært før. At ungen har det fint underveis i fødsel er viktig. Det er jo selve starten på livet for babyen. Vi vet det betyr noe hvordan vi kommer til verden. Fokus på babyen, at det er to som jobber med saken, kan også kan være ekstra motivasjon til å takle fødselen naturlig. Så det er en skikkelig vinn-vinn greie.

Fødselsforberedende kurs med fokus på naturlig og aktiv fødsel , er en fantastisk mulighet for deg og partneren din til å legge til rette for babyen også. Dere får nyttige innspill som kan bidra til et skånsomt og kjærlig førsteinntrykk av livet for babyen deres. 

Fødselskurs i Drammen med Jordmor Aina Wendelborg

Veiledning og inspirasjon gjennom fødselskurs

Det er ingen hemmelighet at min store lidenskap er å snakke med gravide, veilede og inspirere! Derfor er fødselsforberedende kurset av mine store satsningsområder når jeg har valgt å etablere virksomheten min på Østlandet, etter mange år på Sørlandskysten.

Jeg holder jevnlig kurs. Kursene er for alle som ønsker det. De fleste er over halvveis i svangerskapet når de henvender seg. Det slår meg stadig hvor ulike vi mennesker er og jeg ønsker å guide og veilede alle som er åpne for innspill. Både de som har tanker om en mest mulig naturlig fødsel, men også gravide som kjenner på stresset eller de som ikke vet hva de går til, er engstelige, men likevel ønsker å være forberedt.

Fødselsforberedelse gir trygghet og ro

Det finnes ingen fasit på en «perfekt» fødsel, men med støtte og noen verktøy underveis vet jeg det utgjør den store forskjellen for mange. Det betyr mye å føle trygghet i situasjonen. Fødselskurs har definitivt den effekten. Utallige par jeg har hatt på kurs gjennom mange år, har uttrykt nettopp det at de følte mer ro og hadde stor nytte av det i fødsel. Det er så gøy!

Jeg tvilte selv og var redd før min første fødsel

Jeg var selv usikker før min første fødsel. Jeg ville gitt alt for at noen hadde tatt meg på alvor og gitt meg gode innspill som kunne roet meg ned og fjernet noe av stresset jeg kjente og plaget meg natt og dag de siste ukene i svangerskapet. Lite visste jeg da at kroppen vet alt om å føde babyen. Som den vet alt om å pust når jeg sover. Jeg kunne hatt et helt annet fokus som kunne gjort det mye lettere.

Det eneste jeg ønsket den gangen var jo at jeg og babyen skulle komme oss helskinnet gjennom det, men jeg tvilte. Jeg var rett og slett ganske redd. Tre fødsler senere, en jordmorutdanning og mange års erfaring med å ta i mot babyer har gitt meg et grunnlag som gjør at jeg har muligheten til å gi andre kvinner den tryggheten jeg selv søkte som gravid.

Mine fødselsforberedende kurs er for deg som er gravid, som stadig oftere tenker på fødselen uavhengig av om du ønsker å føde på sykehus eller hjemme, har født før eller er førstegangsfødende. Et fødselskurs for alle! Men et absolutt «must» for deg som ønsker en mest mulig naturlig fødsel. 

Vinn plass på workshop - Jordmor Aina Wendelborg

Temaene på fødselskurset

På kurset vil vi ta opp temaer som er viktige og gjør det lettere å håndtere situasjonen og skape de beste forutsetninger for en fin fødsel. Det er et hav av informasjon der ute. Jeg siler ut det esensielle. Det er mye du ikke trenger å bruke energi på. Det handler om å få tilgang på hvordan du best kan støtte kroppen i den jobben den skal gjøre. Så du kan senke skuldrene og puste ut. Dette er kort oppsummert hva vi går igjennom:

  • Om fødsel- hormonenes viktige hovedrolle.
  • Naturlig fødsel
  • Partnerens rolle og dere som team
  • Muligheter og valg.
  • Innstilling, forventninger og ønsker.
  • Siste tiden rett før fødsel.
  • Fødselens start
  • Fødselens faser-energi, lindring, ditt eget naturlige apotek, tyngdekraft, bevegelse, f.stillinger
  • Første minuttene og timene med baby.
  • Barsel -være forberedt.

 

Fødsel noe av det største

For meg er fødsel noe av det største jeg har opplevd som kvinne. Selv om opplevelsene er veldig ulike og ikke bare euforiske drømme-situasjoner. Jeg unner alle å få den fødselen de har mulighet for innenfor sine muligheter, ønsker og behov. Mitt ønske er at fødselen din skal bli så god og skånsom som mulig, ikke minst for babyen. Du kan påvirke det ved å være godt forberedt.

Tenk hvor gøy det ville være å få guide deg og partneren din på et fødselsforberedende kurs. Da sees vi kanskje der?!

 

Se mer om kurset, priser og påmelding!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.